Ehm Wendy… Wat betekent MAUNGA!?

Ebook Milder voor jezelf worden - Maunga coaching

MAUNGA!

Vooraf had ik niet gedacht dat het bedenken van je bedrijfsnaam best een lastig klus is. Ik kan je vertellen er zijn vele brainstormsessies aan vooraf gegaan. Wel of geen perfectionisme in de naam? Toch maar mijn eigen naam doen? Nederlands of Engels? Velen namen zijn de revue gepasseerd, maar niets greep of raakte me echt. Ik voelde het niet. Juist dit laatste was een belangrijk voorwaarde voor mij. Ik moest het voelen, de naam moest dichtbij mezelf staan.

Maar afgelopen augustus tijdens een etentje werd ik getriggerd. Het gesprek dat we met zijn vieren hadden bracht mij terug naar de reis in Nieuw Zeeland. En nadat etentje wist ik wat de naam van mijn bedrijf moest worden!

Maunga spreek je uit als Manga. Het betekent bergen in het Maori. Wanneer Maori elkaar voor het eerst ontmoeten, vertellen ze elkaar van welke berg zij komen. Hiermee laten ze weten waar ze vandaan komen en wie ze zijn. Het vertelt hen waar ze uit voortgekomen zijn. De berg is de ultieme bron, van alle kennis, die via de rivieren naar beneden komt stromen. 

Bergtoppen zijn klein en de lucht is ijl voor een reden.

Jill Ellis

Dit symboliseert waar ik voor sta en waar ik in geloof. Weten waar je vandaan komt en wie je bent is nodig om te kunnen groeien en ontwikkelen. De bergen symboliseren voor mij de ups and downs die horen bij een persoonlijke ontwikkelingsreis en het leven. Jill Ellis voetbalcoach van het Amerikaanse vrouwenteam, verwoord dit mooi en krachtig: Bergtoppen zijn klein en de lucht is ijl voor een reden. Je kunt niet altijd op de top van de berg blijven rondhangen. Je geniet even van ‘t uitzicht, en dan klim je weer verder en daar heb je de downs voor nodig. De downs zijn de kansen om verder te groeien. 

Voor mij is de rivier de energie die gaat stromen, wanneer je loskomt van je perfectionisme en je weer in balans bent. Wanneer je jezelf gaat accepteren, wanneer je jezelf weer kan zien en voelt dat je er mag zijn!

Nieuw Zeeland heeft een hele bijzondere plek in mijn hart. Ik zei altijd dat er maar één land was waar ik heimwee naar had en dat is Nieuw Zeeland. Wat ik toen nog niet wist, was dat dit niet alleen heimwee naar het land was, maar nog meer naar het gevoel wat ik daar had ervaren. 

Totaal opgebrand stapte ik toendertijd het vliegtuig in. Ik was mezelf, mijn hart en ziel al een hele tijd vergeten. Ik negeerde deze onbewust. Maar tijdens de reis vond ik mezelf steeds meer terug. Ik begon mezelf weer te herkennen. De blije en enthousiaste Wendy, die van de kleinste dingen kan genieten. De energie begon weer terug te komen en juist die energie had ik zo gemist.  

Het leven is een avontuur waarbij het juist de bedoeling is dat we leren van de dingen die niet perfect zijn, het is hetgeen waardoor we kunnen groeien. 

Uiteindelijk is dit het startpunt geweest van een lange persoonlijke reis om van mijn perfectionisme los te komen. Een reis die me gemaakt heeft tot de persoon die ik nu ben. Vol zelfvertrouwen. De persoon die weer geniet van de dingen die ze doet. Weer aan het ontdekken is. De persoon die durft te vallen, maar ook weer opstaat. De persoon die steeds meer en vaker kwetsbaar durft te zijn. De persoon die haar veerkracht en energie heeft teruggevonden. 

Ik heb me gerealiseerd dat het leven ontdekken betekent dat je ontdekt wie je bent, waar je vandaan komt en leert om met compassie naar jezelf te kijken. 

De bergen….Ik laad er letterlijk op. Met een tentje de bergen in, een mooie hike of al fietsend naar de top van de berg. Ik zeg MAUNGA en dat geeft mij letterlijk direct kracht, omdat het mij naar de plek brengt waar ik mij thuis voel. 

Dus ja, ik wist dit wordt de naam van mijn bedrijf: Maunga Coaching.

Dit vind je misschien ook leuk: