Terug In Balans

Loskomen van je perfectionisme, minder stress en positiever denken. Weer gaan ontdekken en meer vertrouwen in jezelf, zodat je gaat doen wat je wilt.

Je hebt al van alles geprobeerd om dingen anders te doen, maar op de een of andere manier lukt het je niet. Gaandeweg voel jij je rugzak steeds zwaarder worden, met alle ballast van het ‘moeten’ die je met je meedraagt. 

Je merkt dat het tijd is om te veranderen, om de onnodige ballast overboord te gooien, om het evenwicht te herstellen. Je vraagt je alleen iedere keer af HOE doe ik dat?

In het “Terug in balans” traject ga je ontdekken waar je vandaan komt en wie je bent zonder je perfectionisme. Hoe zou je dingen dan aanpakken? Jij leert je perfectionisme kennen, herkennen en begrijpen. Op deze manier werken we samen toe naar een gezonde balans. Je wordt gesterkt in het maken van keuzes en het aangeven van je grenzen. Je leert realistische doelen stellen, waardoor je in beweging komt en weer voldoening ervaart.

Komen deze struggles jou bekend voor...

Doorgaan, niet opgeven, wat er ook gebeurt. Of het nu om werk, sporten of je sociale leven gaat. Je wilt het beste uit jezelf halen. Laten zien dat je alles aan kan en geen zwakte kent. Maar iedere keer als jij je doel bereikt hebt, ben je totaal uitgeblust. Je hebt al je energie gegeven en bent zelden tevreden met het resultaat.
Je legt de lat altijd hoog. Je neemt met ‘prima’ geen genoegen.
Keuzes maken en beslissingen nemen. Tja dat is nogal een dingetje. Je hebt altijd het gevoel dat je maar één keer een keuze kan maken. Het motto “Kiezen is verliezen”, daar herken jij je maar al te goed in. Of je neemt geen beslissingen, omdat je bang bent om iemand teleur te stellen.
Je blijft plannen en goede voornemens maken, maar uiteindelijk begin je nergens aan of veel te laat, omdat het nooit het perfecte moment lijkt. Hierdoor voel je steeds minder voldoening en raak je steeds meer teleurgesteld in jezelf.
Hulp vragen? Jij bijt nog liever je tong af. Je ziet hulp vragen als een zwakte, want jij bent  sterk, jij moet alles weten……jij moet alles aankunnen!
Je hebt vaak een tekort aan tijd en energie. Je voelt je continu opgejaagd. Je hebt tijd en ruimte nodig om te ontspannen, maar zelfs als die ruimte er wel is, kan je er niet van genieten. Je voelt je op dat soort momenten juist ontzettend onrustig.
Je bent vooral bezig met wat anderen wel niet zullen denken. Altijd aan het pleasen, je wilt alles perfect in orde hebben, je zorgt voor iedereen, behalve echt voor jezelf.
Je weet dat jij jezelf tegenhoudt, maar je weet niet hoe jij je patroon kan doorbreken. Welke stappen moet je nou toch zetten om echt te kunnen veranderen?
Ja, dit herken ik maar al te goed.

Jij wilt weer...

Vanuit ontspanning en plezier kunnen leven en werken, zodat jij je niet meer altijd opgejaagd voelt of stress ervaart. Tevreden kunnen zijn met wie je bent en wat je doet. Want jij bent namelijk op dit moment al goed genoeg!

Keuzes maken op basis van wat je wilt in plaats van dat je denkt dat moet. Niet meer altijd bezig zijn met wat anderen wel niet zullen denken, of andere mensen willen pleasen, maar vanuit je eigen kracht beslissingen nemen.

Durven ontdekken en genieten van de dingen die je doet. Niet meer angstvallig de controle proberen vast te houden, maar durven los te laten en te leren van wat er gebeurt. 

Gerichte actie in plaats van alleen maar plannen maken. Weg teleurstelling, welkom voldaan gevoel! Welkom energy boost!

Je grenzen durven aangeven, zodat je niet meer altijd maar doorgaat en er juist tijd en energie overblijft om datgene te doen wat je belangrijk vindt in het leven.

Stop thinking about the landing. Because it’s all about the falling.

En....

Dan is daar toch die twijfel

Je denkt: Ga ik mijn resultaat wel behalen? Ben ik het wel waard? Laat ik het eerst nog even zelf proberen. Ik ben toch sterk, ik vind dat ik dit zelf moet kunnen doen. 

Maar wat als je het op een andere manier bekijkt? Wat kost het je als je het niet aan gaat? Wat blijft er aan energie, voldoening en tijd wegvloeien als je zo doorgaat? Wat zou dit traject je opleveren? En zet dat eens tegen elkaar af…

Wat levert het Terug In Balans traject jou op

01

Je weet hoe jij je perfectionisme als kracht kan inzetten en maakt van dit talent effectief gebruik.

02

Je bent niet constant meer bezig met anderen. Je weet hoe je jouw grenzen kan aangeven en maakt moeiteloos keuzes waardoor je leeft vanuit wat jij wilt.

03

Je hebt inzicht in je gedachtepatronen en de belemmerende overtuigingen die jou tegenhouden in datgene wat je juist graag zou willen doen.

04

Je ervaart weer voldoening en bent minder teleurgesteld, omdat je durft te doen in plaats van alleen maar plannen maakt. En juist die voldoening laat je energie weer stromen en laat je zelfvertrouwen groeien.

05

Fouten maken mag van jezelf. Sterker nog: je ziet ze als een kans om te ontdekken en verder te leren.

06

Je houdt niet meer angstvallig vast aan je plannen, maar kijkt met een open mind de wereld in. Als het plan onverwachts wijzigt, ben je niet meer van slag.

Zo ziet het terug in balans traject eruit

In deze 3,5 maand durende ontdekkingsreis begeleid ik je als coach en ervaringsdeskundige. Ik sta naast je: every step of the way.

We beginnen met een intake van 1,5 uur. Zo leren we elkaar beter kennen en formuleren we jouw doel voor dit traject. 

In totaal hebben we acht individuele sessies van een uur. Ik werk bij voorkeur in de natuur, maar online of op locatie in Utrecht is ook een optie. Deze sessies vinden om de week plaats. 

Tijdens het gehele traject van 14 weken heb je onbeperkt support per e-mail.

Aan de hand van opdrachten, oefeningen en handvatten leer je omgaan met je perfectionisme. Ze helpen je om de vertaling te maken van weten naar ook daadwerkelijk doen. 

We gaan je gedachtepatronen in kaart brengen. Je leert om vanuit compassie naar jezelf en je patronen te kijken, zodat je weer durft te gaan ontdekken en stopt met het streven naar perfectie. 

Ga je op vakantie tijdens het traject? Dat is geen probleem, daar werken we dan gewoon omheen.

De kosten bedragen € 720,- inclusief btw. Je kunt de kosten van het traject ook in TWEE termijnen betalen van € 360,- inclusief btw. 

Ben je ondernemer of wordt het traject door je werkgever betaald, dan bedragen de kosten € 720,- exclusief btw.

Wil jij leren hoe je vanuit ontspanning en plezier kunt leven en werken?

Laten we dan samen kijken hoe ik je hiermee kan helpen.

Hoi....

Ik ben Wendy

Als geen ander weet ik hoe perfectionisme je in de weg kan zitten. Mijn hele leven heb ik gestreefd naar perfect zijn, maar nooit was het goed genoeg. In mijn sport en later ook in mijn werk was ik altijd bezig met keihard trainen, keihard werken en ondertussen wilde ik voor iedereen klaar staan. Mijn teamgenoten, vrienden en collega’s. Ik had geen grenzen. 

 Ondanks dat mijn energie steeds minder werd, heb ik dit patroon heel wat jaren volgehouden. Tot het moment dat er iets gebeurde in mijn leven waar ik totaal geen controle op had. Waar keihard werken niets zou oplossen. Waar ik tegen mijn grenzen aanliep van het niet tonen van mijn kwetsbaarheden en ik niet kon weglopen van mijn emoties. Ik moest mezelf recht in de ogen aankijken.

 Vanaf dat moment is mijn persoonlijke reis begonnen. Samen met een coach leerde ik dat mijn gedrag voortkwam uit perfectionisme. Ik ontdekte dat mijn grootste probleem zat in de manier waarop ik dacht over mezelf en hoe ik naar mezelf keek. Toen ik me dat realiseerde, is mijn leven compleet veranderd.  

Stap voor stap ben ik mezelf gaan accepteren, ik ben mezelf weer gaan zien. Ik mocht er weer zijn. Dat samen met het loskomen van mijn perfectionisme, gaf me zoveel rust, ruimte en tegelijkertijd zoveel energie.  

Ik begon mijn leven te leiden, in plaats van alleen maar te bestaan!

Reviews

Veelgestelde Vragen

01

Wanneer kan ik starten?

Zo snel mogelijk! Klik op onderstaande button om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen. Ik neem op werkdagen binnen 24 uur contact met je op. 

02

Voor wie is Terug In Balans?

Voor mensen bij wie hun perfectionisme hen in de weg staat in het bereiken van doelen of wat ze willen. Ben je meestal niet tevreden over jezelf of je prestaties? Is bij jou goed niet snel goed genoeg? Moet jij ook altijd zoveel van jezelf? Stel jij liever uit, dan dat je iets aangaat? Dan past het Terug in balans traject perfect bij jou.

Ik wil wel duidelijk aangeven dat het traject alleen gaat werken als jij bereid bent echt een verandering in je leven te maken. Voel je dat je hieraan toe bent? Neem jij de verantwoordelijkheid om wat je tijdens het traject krijgt aangereikt ook daadwerkelijk toe te passen? Dan weet ik zeker dat jij de stappen gaat zetten op weg naar een leven waarin je ein-de-lijk gaat doen wat je altijd al wilde.

03

Hoelang duurt het traject Terug in balans?

Het traject duurt 14 weken, maar het is altijd afgestemd op jouw tempo. Je kan er voor kiezen om sneller door het traject heen te gaan, of iets langzamer. Het is maar net waar jij je fijn bij voelt! 

04

Wat zijn de kosten van een traject en kan ik in termijnen betalen?

De kosten bedragen € 720,- inclusief btw. Je kunt de kosten van het traject ook in twee termijnen betalen van € 360,-.

Zie het traject als een investering in jezelf. Ik weet hoe spannend investeren in jezelf kan voelen. Maar je weet dat je perfectionisme je nu belemmert. Laat dit het moment zijn waarop je handelt naar je verlangens. Want jij bent het waard!

05

Ik heb twijfels of dit bij me past?

Als je twijfels hebt neem dan gerust contact met via het contactformulier op de website. Dan bespreken we telefonisch of het traject bij jou past en of wij samen een match hebben. 

Heb je andere vragen? Stuur gerust een mailtje naar hoi@maungacoaching.nl. Ik help je graag verder. 

Ik gun het je om weer jezelf te kunnen zijn.

Ben vrij, durf te vallen en weer op te staan. Ben kwetsbaar. Voel de energie stromen en voel de kracht die al in je zit. Want daar wordt het leven zoveel leuker van. Ik gun het je om te kunnen zeggen: Wat ik ook doe: ik ben ok!

Laten we samen kijken of het Terug in balans traject bij jou past.