Terug In Balans

Loskomen van je perfectionisme, minder stress en positiever denken. Weer gaan ontdekken en meer vertrouwen in jezelf, zodat je gaat doen wat je wilt.

Je hebt al van alles geprobeerd om dingen anders te doen, maar op de een of andere manier lukt het je niet. Gaandeweg voel jij je rugzak steeds zwaarder worden, met alle ballast van het ‘moeten’ die je met je meedraagt. 

Je merkt dat het tijd is om te veranderen, om de onnodige ballast overboord te gooien, om het evenwicht te herstellen. Je vraagt je alleen iedere keer af HOE doe ik dat?

Het “Terug in balans” helpt jou bij het beter herkennen van jouw perfectionistische patronen en hoe daar mee om te gaan. Daarnaast zal het jou helpen keuzes te kunnen maken en taken te kunnen afmaken. Je zal beter begrijpen wat succes en falen nou eigenlijk inhoud in tegenstelling tot de hoge verwachting die je nu bij jou zelf legt. We leggen de vinger op de zere plek en tegelijkertijd kijken we vanuit zachtheid naar dat wat er is. Samen werken we toe naar een gezonde balans.

Komen deze struggles jou bekend voor...

Doorgaan, niet opgeven, wat er ook gebeurt. Of het nu om werk, sporten of je sociale leven gaat. Je wilt het beste uit jezelf halen. Laten zien dat je alles aan kan en geen zwakte kent. Maar iedere keer als jij je doel bereikt hebt, ben je totaal uitgeblust. Je hebt al je energie gegeven en bent zelden tevreden met het resultaat.
Je legt de lat altijd hoog. Je neemt met ‘prima’ geen genoegen.
Keuzes maken en beslissingen nemen. Tja dat is nogal een dingetje. Je hebt altijd het gevoel dat je maar één keer een keuze kan maken. Het motto “Kiezen is verliezen”, daar herken jij je maar al te goed in. Of je neemt geen beslissingen, omdat je bang bent om iemand teleur te stellen.
Je blijft plannen en goede voornemens maken, maar uiteindelijk begin je nergens aan of veel te laat, omdat het nooit het perfecte moment lijkt. Hierdoor voel je steeds minder voldoening en raak je steeds meer teleurgesteld in jezelf.

Hulp vragen? Dat vind je lastig. Je ziet hulp vragen als een zwakte, want jij bent sterk, jij moet alles weten……jij moet alles aankunnen!

Je hebt vaak een tekort aan tijd en energie. Je voelt je continu opgejaagd. Je hebt tijd en ruimte nodig om te ontspannen, maar zelfs als die ruimte er wel is, kan je er niet van genieten. Je voelt je op dat soort momenten juist ontzettend onrustig.

Je bent vooral bezig met wat anderen denken. Altijd aan het pleasen, je wilt alles perfect in orde hebben, je zorgt voor iedereen, behalve echt voor jezelf.

Je weet dat jij jezelf tegenhoudt, maar je weet niet hoe jij je patroon kan doorbreken. Welke stappen moet je toch zetten om echt te kunnen veranderen?

Ja, dit herken ik maar al te goed.

Jij wilt weer...

Vanuit ontspanning en plezier kunnen leven en werken, zodat jij je niet meer altijd opgejaagd voelt of stress ervaart. Tevreden kunnen zijn met wie je bent en wat je doet. Want jij bent namelijk op dit moment al goed genoeg!

Keuzes maken op basis van wat je wilt in plaats van dat je denkt dat moet. Niet meer altijd bezig zijn met wat anderen wel niet zullen denken, of andere mensen willen pleasen, maar vanuit je eigen kracht beslissingen nemen.

Durven ontdekken en genieten van de dingen die je doet. Niet meer angstvallig de controle proberen vast te houden, maar durven los te laten en te leren van wat er gebeurt. 

Je grenzen durven aangeven, zodat je niet meer altijd maar doorgaat en er juist tijd en energie overblijft om datgene te doen wat je belangrijk vindt in het leven.

Stop thinking about the landing. Because it’s all about the falling.

Wat maakt het lastig?

Het vraagt moed, durf en vertrouwen om daar te gaan waar je nog niet eerder bent geweest. Loskomen van je perfectionisme voelt ongemakkelijk, want dit betekent dingen doen die buiten je comfortzone liggen en de controle leren loslaten. 

De sleutel is om stapsgewijs naar de verandering toe te werken. Jezelf voldoende uitdagen, maar niet zo erg dat het je overweldigd of verlamd en hierbij leren je nieuwsgierigheid in te zetten. Door te doen kun je ervaren en bouw je vertrouwen op. Samen bewandelen we deze weg. 

Wat levert het Terug In Balans traject jou op

01

Je weet hoe jij je perfectionisme als kracht kan inzetten en maakt van dit talent effectief gebruik.

02

Je bent niet constant meer bezig met anderen. Je weet hoe je jouw grenzen kan aangeven en maakt moeiteloos keuzes waardoor je leeft vanuit wat jij wilt.

03

Je hebt inzicht in je gedachtepatronen en de belemmerende overtuigingen die jou tegenhouden in datgene wat je juist graag zou willen doen.

04

Je ervaart weer voldoening en bent minder teleurgesteld, omdat je durft te doen in plaats van alleen maar plannen maakt. En juist die voldoening laat je energie weer stromen en laat je zelfvertrouwen groeien.

05

Fouten maken mag van jezelf. Sterker nog: je ziet ze als een kans om te ontdekken en verder te leren.

06

Je houdt niet meer angstvallig vast aan je plannen, maar kijkt met een open mind de wereld in. Als het plan onverwachts wijzigt, ben je niet meer van slag.

Zo ziet het terug in balans traject eruit

Tijdens dit traject begeleid ik je als coach en ervaringsdeskundige.
Ik sta naast je: every step of the way.

We beginnen met een intake van 1,5 uur. Zo leren we elkaar beter kennen en formuleren we jouw doel voor dit traject. 

In totaal hebben we 10 individuele sessies van een uur. Ik werk bij voorkeur in de natuur, maar online of op locatie in Utrecht is ook een optie. De eerste 4 sessies vinden om de week plaats. Daarna zien we elkaar nog 6 keer om de twee maanden.

Tijdens het gehele traject heb je onbeperkt support per e-mail.

De werkwijze tijdens het traject is praktisch welke ik combineer met visualisatie en systemische methodieken. 

We gaan je gedachtepatronen in kaart brengen. Je leert om vanuit compassie naar jezelf en je patronen te kijken, zodat je weer durft te gaan ontdekken en stopt met het streven naar perfectie. 

Na elke sessie krijg je ook opdrachten mee welke je helpen om de vertaling te maken van weten naar ook daadwerkelijk doen.

De kosten bedragen € 1.500,- inclusief btw. Je kunt de kosten van het traject ook betalen in TWEE gelijke termijnen. 

Ben je ondernemer of wordt het traject door je werkgever betaald, dan bedragen de kosten € 1.500,- exclusief btw.

Wil jij leren hoe je vanuit ontspanning en plezier kunt leven en werken?

Laten we dan samen kijken hoe ik je hiermee kan helpen.

Reviews

Veelgestelde Vragen

01

Wanneer kan ik starten?

Zo snel mogelijk! Klik op onderstaande button om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen. Ik neem op werkdagen binnen 24 uur contact met je op. 

02

Voor wie is Terug In Balans?

Voor mensen bij wie hun perfectionisme hen in de weg staat in het bereiken van doelen of wat ze willen. Ben je meestal niet tevreden over jezelf of je prestaties? Is bij jou goed niet snel goed genoeg? Moet jij ook altijd zoveel van jezelf? Stel jij liever uit, dan dat je iets aangaat? Dan past het Terug in balans traject perfect bij jou.

Ik wil wel duidelijk aangeven dat het traject alleen gaat werken als jij bereid bent echt een verandering in je leven te maken. Voel je dat je hieraan toe bent? Neem jij de verantwoordelijkheid om wat je tijdens het traject krijgt aangereikt ook daadwerkelijk toe te passen? Dan weet ik zeker dat jij de stappen gaat zetten op weg naar een leven waarin je ein-de-lijk gaat doen wat je altijd al wilde.

03

Hoelang duurt het traject Terug in balans?

Het traject is altijd afgestemd op jouw tempo. Je kan er voor kiezen om sneller door het traject heen te gaan, of iets langzamer. Het is maar net waar jij je fijn bij voelt! Het is goed om rekening te houden met 6 maanden. Perfectionisme is nu eenmaal hardnekkig. De sleutel tot een duurzame verandering is veel oefenen.

04

Wat zijn de kosten van een traject en kan ik in termijnen betalen?

De kosten bedragen € 1.500,- inclusief btw. Je kunt de kosten van het traject ook betalen in twee gelijke termijnen.

Ben je ondernemer of wordt het traject door je werkgever betaald, dan bedragen de kosten € 1.500,- exclusief btw.

05

Ik heb twijfels of dit bij me past?

Als je twijfels hebt neem dan gerust contact op via het contactformulier op de website. Dan bespreken we telefonisch of het traject juist en kloppend is bij wat er bij jou speelt op dit moment.

Heb je andere vragen? Stuur gerust een mailtje naar hoi@maungacoaching.nl. Ik help je graag verder. 

Ik gun het je om weer jezelf te kunnen zijn.

Ben vrij, durf te vallen en weer op te staan. Ben kwetsbaar. Voel de energie stromen en voel de kracht die al in je zit. Want daar wordt het leven zoveel leuker van. Ik gun het je om te kunnen zeggen: Wat ik ook doe: ik ben ok!

Laten we samen kijken of het Terug in balans traject bij jou past.