(Im)Perfect(ionis)me

Werkboek

Dit werkboek laat je onderzoeken wat de angst is onder jouw patroon van perfectionisme en leert je langzamer aan te doen, beter voor jezelf te zorgen en vriendelijker voor jezelf te zijn. Jezelf niet direct veroordelen wanneer je een fout maakt of wanneer iets niet helemaal gaat zoals je verwacht had, maar leren om jezelf te accepteren zoals je bent. 

Aan de hand van praktische oefeningen ondersteund met video’s kun je hetgeen wat je leert direct in de praktijk brengen wat je gaat helpen om je ‘nieuwe’ gedrag echt eigen te maken.

Perfectionisme

Voor wie?

Jij bent ambitieus, maar hebt het gevoel dat het nooit goed genoeg is. Hoe hard je ook je best doet of hoeveel je ook bereikt. Of je bent iemand die zich uitgeput voelt van het proberen alles voor iedereen te betekenen. Je zorgt voor iedereen, behalve echt voor jezelf. Of misschien ben je het gewoonweg zat om jezelf er iedere keer van langs te geven bij elke vergissing.

Jouw verlangen gaat op dit moment uit naar het vinden van evenwicht. Milder voor jezelf worden, zonder je motivatie en ambitie te verliezen. De balans vinden tussen ervoor anderen kunnen zijn, maar daarbij jezelf niet vergeten. 

Je bent opzoek naar rust, ontspanning en plezier

Je bent aanbeland op een punt waar jij herkent dat perfectionisme meer een last is dan een kwaliteit. De volgende stap gaat over het weer zelf kunnen schakelen tussen je aan- en uitknop waardoor er een evenwichtige balans ontstaat tussen (hard) werken en ontspanning. De stap waar jij de leiding hebt over je perfectionisme in plaats van dat jouw perfectionisme de leiding heeft over jou. 

Win-Win

Goed voor jezelf zorgen en milder voor jezelf worden werkt twee kanten op. Wanneer je goed voor jezelf zorgt, dan heb je voldoende energie om er ook voor anderen te zijn. Wanneer je milder voor jezelf bent, dan zul je merken dat je zelfvertrouwen groeit en je eerder geneigd bent om dingen opnieuw te proberen wanneer iets ‘mislukt’ of niet helemaal gaat zoals je verwacht. 

Mildheid betekent dat jij je eigen ‘fouten’ op tafel legt er naar kijkt en je realiseert dat je een fout hebt gemaakt, maar dat je dat niet tot een fout mens maakt.

De oefeningen in het werkboek nodigen je uit om in beweging te komen en de regie te nemen over jouw perfectionisme waardoor je met energie en vanuit rust en ontspanning de dingen doet die je wilt doen en bereiken.

Wat maakt het lastig?

Het vraagt moed, durf en vertrouwen om de angsten onder je perfectionisme aan te kijken en naar een plek te gaan dat nu nog onbekend terrein is. Loskomen van je perfectionisme voelt ongemakkelijk, want dit betekent dingen doen die buiten je comfortzone liggen en de controle leren loslaten. 

Inzichten verkrijgen en bewustwording van je gedrag alleen is niet voldoende. De sleutel is om stapsgewijs naar de verandering toe te werken. Jezelf voldoende uitdagen, maar niet zo erg dat het je overweldigd of verlamd en hierbij leren je nieuwsgierigheid in te zetten. Door te doen kun je ervaren en bouw je vertrouwen op.

Loskomen van je perfectionisme

Simpel gezegd bestaat deze stap in het loskomen van je perfectionisme uit drie onderdelen. De drie onderdelen staan niet los van elkaar. Ze zijn met elkaar verbonden.

01

02

03

Dit werkboek geeft je inzicht in de angsten onder je perfectionisme. Hoe ze je weerhouden om nieuwe dingen uit te proberen, veranderingen door te voeren en nieuwe kansen aan te grijpen. Milder worden voor jezelf zorgt ervoor dat je weer in beweging komt. Ruimte maken voor de dingen waar je blij van wordt zorgt ervoor dat je voldoende energie hebt voor datgene wat je graag wilt doen of bereiken. 

Preview

Wil je graag eerst een inkijkje in het werkboek, zodat je een beeld krijgt van wat je kunt verwachten? Dat kan!

Ontvangen van het werkboek ??

Na je aanvraag en de betaling ontvang je het werkboek in je mailbox. De prijs voor het werkboek bedraagt 37 EURO incl. btw. Er is geen haast om het werkboek snel door te nemen.
In je eigen tempo bewandel je jouw eigen weg.